top of page

Skútry Peugeot jsou tu s námi už dlouho


Historie skútrů značky Peugeot sahá až do roku 1898, kdy byla založena firma Société des Automobiles Peugeot. V té době se ale ještě nejednalo o výrobu skútrů, ale automobilů a motocyklů. První skútr značky Peugeot se objevil až v roce 1953 a nesl název S55. Byl vybaven dvoutaktním motorem o objemu 125cc a dosahoval maximální rychlosti 70 km/h.

V průběhu 50. a 60. let se skútry Peugeot staly velmi populárními a firma se stala jedním z největších výrobců skútrů v Evropě. V roce 1956 byl představen model BB, který se stal jprodávanějším skútrem v historii značky Peugeot a získal si oblibu zejména u studentů a mladých lidí. V roce 1963 pak firma uvedla na trh model S55, který se stal prvním skútrem v Evropě s elektrickým startérem.



V 70. letech se Peugeot zaměřil na výrobu větších skútrů a motocyklů. V roce 1978 byl představen model SX8, který se stal prvním skútrem Peugeot s kapalinou chlazeným motorem. V roce 1982 pak firma představila model 103 SPX, který se stal nejprodávanějším skútrem značky Peugeot v historii a stal se ikonou francouzského skútrového designu.

V průběhu 80. a 90. let se Peugeot zaměřil na výrobu sportovních skútrů a motocyklů. V roce 1986 byl představen model XP, který se stal velmi populárním zejména mezi závodníky. V roce 1998 pak firma představila model Speedfight, který se stal jedním z nejúspěšnějších sportovních skútrů v Evropě a získal mnoho ocenění.

Dnes je značka Peugeot stále jedním z největších výrobců skútrů v Evropě a nabízí širokou škálu skútrů a motocyklů pro různé typy zákazníků.


71 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page